Zondagmiddag 24 november 2019 om 15:00 geeft Archi Amici een bruisend najaarsconcert in de concertzaal van Nieuwe Veste in Breda.

We hebben hiervoor de medewerking verkregen van Ronald Snijders, waarmee Archi een bijzondere muzikale verbinding ten gehore zal brengen onder het motto "Meet the World". Na de zomer zullen we meer details over het concert en het programma bekend maken. U kunt hier alvast uw belangstelling voor het concert aanmelden.

Hier een kennismaking met Ronald:

Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici, niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland en daarbuiten.
Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.
Ronald Snijders werd geboren in 1951 te  Paramaribo, als zoon van de bekende componist, dirigent en fluitist Eddy Snijders.

Ronald bracht meer dan 50 cd's uit, waaronder een 20 cd box en een lp die een Edison nominatie in de categorie Werelmuziek kreeg. Hij produceerde ook enkele cd's met  oude Surinaamse kinderliedjes als Ala presi en Faya siton en eigen nieuwe liedjes. Ook verscheen over hem de filmdocumentaire getiteld "Easy man", op Klokhuis is er een leuk filmportret over hem te vinden (link).
Zijn Ronald Snijders band bestaat al vanaf midden jaren zeventig onder verschillende namen en bezettingen. Hiermee geeft hij live gestalte aan de omschreven veelzijdigheid en roots, waarbij improvisatie en andere creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan en er veel contact met het publiek wordt gemaakt. Surinaamse ritmen als kawina en kaseko worden hierbij gecombineerd of afgewisseld met funk, jazz, soul, Braziliaans en world. Door al deze swingende elementen kan het publiek vaak niet stil blijven zitten. Hij speelde in West Afrika en Zuid-Afrika, Latijns Amerika, Suriname, Frans Guyana, de VS en Europa.
In de afgelopen periode was hij in Nederland te zien in onder andere VPRO Vrije Geluiden tv, The Great Wide Open, Het Bevrijdingsfestival, Venlo Zomerfeesten, De Zomer fietsjazztour, het Kwaku summerfestival, het Koningsdagconcert,  Northsea, Northsea around town, het Keti koti festival, de Nacht van de militaire muziek en het Concertgebouw Amsterdam waar hij binnnenkort weer optreedt.

Op YouTube is Ronald onder andere te zien via https://www.youtube.com/watch?v=EqCTUhKB4gY