Vensters

21 april 2018

Op zaterdagavond 21 april speelt Archi Amici haar voorjaarsconcert “Vensters”. Dit voorjaarsprogramma is internationaal georiënteerd en romantisch van inslag. Met bekende en minder bekende namen.
Van de vader van de Deense muziek, Niels Gade, speelt Archi Amici de vierdelige Noveletten uit 1874.
Van iets later datum is Tsjaikovski's bewerking van het eerste deel van zijn eerste strijkkwartet. Het Andante cantabile herschreef de Rus voor cellosolo met strijkers begeleiding.
De Fin Jean Sibelius bleef tot op hoge leeftijd trouw aan zijn romantische idioom. Er worden twee werken van hem gespeeld, Impromptu en Andante Festivo. Het eerste in het begin en het tweede aan het einde van zijn creatieve periode gecomponeerd.
Een heel andere sfeer creëert de Engelsman Frank Bridge in 1908 in zijn Suite voor strijkorkest, waarvan de nocturne gespeeld wordt.
Rond 1925 grepen zowel Bloch als Respighi terug op vormen uit het verleden. Van de later naar Amerika geëmigreerde Zwitser Ernest Bloch hoort u de fuga uit zijn Concerto grosso.
Ottorino Respighi koos voor Gli Uccelli thematisch materiaal van oude Franse, Engelse en Italiaanse componisten en gaf het zijn eigen vorm. Archi Amici speelt uit Gli Uccelli het tweede deel "La Colomba" in een bewerking voor vioolsolo en strijkers.

Strijkorkest Archi Amici

Dirigent:
Solisten:

Carlo Nabbe
Carlo Nabbe, viool
Arjan Lammerts, cello

zaterdag 21 april 2018, 20:00 uur
Waalse Kerk
Catharinastraat 83
4811 XG Breda

De voorverkoop is nu gesloten. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar aan de avondkassa.

Programma op 21 april (alfabetisch):
Bloch Fuga
Bridge Nocturne
Gade Noveletten
Respighi La Colomba
Sibelius

Impromptu
Andante Festivo

Tsjaikovski Andante cantabile